hits

Svekket selvfølelse?

Hei kjære lesere.


 Sliter du med selvfølelsen? Hva er virkeligheten?

Mennesker identifiserer seg med det de setter fokus på. Så betyr det at selvfølelsen din avhenger av fokus? Man kan selv velge hvor man retter fokus, eller kan man det? Jeg er redd for at de store masse media kanalene bestemmer hvor man SKAL ha fokus. "Eller jeg kan jo velge, tenker du sikkert?" Kanskje du kan ,om du vil være huleboer... For det er jo det man blir om man ikke er en del av vårt sosiale nettverk. WWW.hvemerjeg.no  Du er så mye mer en det du tror. Men du kan ikke velge det selv lenger,  fordi det eksterne bestemmer for deg. 

Hva er din selvfølelse? er det deg? Selvfølelsen din er en sammensettingen av historier, erfaringer og ekstern påvirkning. Når du tenker på det og føler på det, hva som er deg, hva som er rett og galt, hva slags svar får du? Er det du som setter dine egne begrensningen eller er det den eksterne som sier hva som er mulig for deg? Hva som er akseptabelt? Og hva som er lov?

Selvbilde inneholder loven om vårt liv og vår verden. Den er i konstant endring. I konstant vekst eller nedgang, akkurat som en index basert aksje på børsen. Hva er din verdi? Hvor mye er du verdt? Har du kontrollen over ditt selvbilde? Er du i førersetet?

Det er så lett å la seg påvirke, det er mennskelig og det er slik vi lærer. Men sørg for en ting, ikke utsett deg selv for negativt støy. Negativt støy vipper fokuset ditt av pinnen og gjør deg negativt ladet. Slik vi er bygget opp, vil jeg tro at negativ stimuli forurenser cellene dine og gjør deg syk. Ikke bare syk til sinns men også i kroppen. Jeg ser helt klart at media sin intensjon er å skap interesse av negativitet, hatefulle og fryktrelaterte overskrifter. Dette svekker deg mer en du tror. Ikke les det, ikke tro på det, fokuset ditt blir negativt. Du kan velge å omgi deg med positiv propaganda. Positive mennesker. Du kan velge og lese det som er positivt. Du kan velge og lese det som gi deg selv, vekst og økt selvfølelse, du bestemmer. Det er ditt liv.

Men nå som du vet at du har valget, valget mellom å være svekket og sårbar eller å være stø og sterk kan du kanskje gjøre noe med det? Kan du ikke?

 

Virkeligheten er det vi tar for å være sant. Det vi tar for å være sant er det vi tror. Det vi tror er basert på våre oppfatninger. Hva vi oppfatter avhenger av hva vi ser etter. Hva vi ser etter er avhengig av hva vi tenker. Hva vi tror avhenger av hva vi oppfatter. Hva vi oppfatter bestemmer hva vi tror. Hva vi tror bestemmer hva vi tar for å være sant. Det vi tar for å være sant er vår virkelighet.

Gary Zukav

 

Ikke glem det! Det du leser er ikke virkeligheten, du bestemmer din egen virkelighet.

Ikke sammenlign deg selv med andre, sammeligning er dumskap siden alle mennesker er unike. Du er fantastisk på din egen måte, er du ikke?

Klem fra Maria.

10 kommentarer

Flott skrevet og viktig å huske på:) viktig å være glad for det en har og ikke sammenlign med andre ;) ha en strålende dag:)

missmommy.blogg.no: Ja;) Utrolig viktig;) Ha en flott dag;)

Ja, jeg gjør nok det. Og har hatt det slik en stund.Men på mandag skjedde det noe positivt, jeg hadde en veiledningstime ang. min semesteroppgave i exphil og min seminarlærer gav ros og sa positive ting ( jeg sa at jeg var redd jeg ikke har gjort oppgaven rett med mer.Jeg var helt sikker på jeg hadde bomma! Men det hadde jeg ikke sa han og at det er bare å få vekk de negative tankene og tro på seg selv generelt nå som student (jeg fortalte om min bakgrunn med generelle lærevansker og det min grunn til dårlig selvtillit og selvbilde). Ble ikke helt ordrett, men det er essensen. Det facinerernde å snakke med professorer, og jeg skjønner ikke hvorfor jeg grua meg. De er også mennesker :) Et smil og en klapp på skulderen kan bety mye. Han var/er utrolig koselig kar, filosof eller ikke hehe!

Jeg tenker at jeg ikke skal sammenligne meg med andre for jeg tenker at beauty is individual :) og det er så viktig at man har ulike meninger og tør å stå for det. Intergritet beundrer jeg.

Det er vanskelig å tenke at man er verdifull. Særlig synes jeg det er det når jeg tenker på hva jeg ikke har fått til, i jobb eller studier, at jeg ikke klarer å bidra til samfunnet sånn som jeg vil pga helsen min. Men je er i en prosess hvor jeg forsøker å finne hva annet jeg kan ha fokus på som gir meg en bedre selvfølelse. At jobb og karriere ikke gikk etter akkurat den første planen, betyr det kanskje at en annen retning er nye muligheter og enda mer riktig for meg. Og nå er Det viktigste å ta vare på venner, familie og helsen :) du er klok, Jeg liker at du utfordrer måten å tenke på :) <3

Utrolig bra skrevet! :-) og utrolig bra blogg!

Ha en fin kveld videre <3

Sandra Enstad: Tusen takk;) God kveld.

Kristina: Hei, alltid viktig uansett sammenheng å prøve å tenke positivt , vet det ikke er lett. Men som du selv sier, mulig det ikke var planen. Finn en ny vei, alt er mulig, masse lykke til. Klem

Kristina: Du har allerede skjønt det;) Du må bare begynne å praktisere det;) Klem

Birgitte: Viktig å ha troen på seg selv;) Vil tro at elev er like fascinerende for en professor som en prosessor er for elev. Man vet aldri hva man har i vente, det er spennende og unikt. Vær deg selv, alltid, det er få som klarer. Klem

Skriv en ny kommentar