hits

Hvor mye bryr du deg om barnas helse?

Hei kjære lesere.

Hadde lyst til å skrive om kostholdsvaner og hva dere som foreldre må begynne og ta mer ansvar for. Dere gjør barna deres syk med og fore de feil. Hat meg gjerne, eller ta ansvar for hva du lærer barna dine, som er det mest verdifulle du har."Vi lever nå i en verden der det er så mye tilgjengelig informasjon at man ikke lenger kan gjemme seg bak, bare jeg hadde vist bedre". Det er ingen unnskylding for dårlige kostholdsvaner. "Jo, tenker du kanskje nå, jeg har ikke tid til å stå å lage middag en time hver dag" Sunn mat og lang tid henger ikke naturligvis sammen. Du kan med meget enkle grep lage en naturlig sunn og næringsrik middag på under 15 min om det er tiden som er problemet. Man må bare sette RIKTIG mat under VIKTIG på sin prioriteringsliste.

Barna dine gjør som du gjør, du kan bare glemme å tenke noe annet. 

Verden blir bare feitere og feitere og det er ikke fordi man nødvendigvis spiser mer, men fordi det man putter inn er så utrolig skadelig for kroppen. Mc D og Cola er en av nåtidens største synderne på markedet der de lasser i folk sukker som fører til økt fettlagring. Man gjør folk så sukkeravhengige at de ikke klarer og slutte. Jeg har sett på dokumentarer der foreldre sitter å griner fordi de må velge mellom barnets helse og sjokolade. Herregud, noe så sykt.? "Er det et vanskelig valg tenker du sikkert"? "Ja, det er det når man er sukker narkoman". Som all annen avhengighet må dette tas svært alvorlig og man må tilrettelegge slik at man ikke får tilbakefall.

Jeg har ingenting imot kaloririk mat så lenge den er naturlig. Kroppen er avhengig av kalorier, men riktige kalorier. Slik at den for energi og vitalitet og kan yte, kontra og bli feit og energifattig og syk.

Sitter du nå å tenker at om de ikke får en spesiell type mat så spiser de ikke? Så er dette bare tull, det er ingen som sulter ihjel om de har muligheten til å spise. Men det er viktig med tilvenning og jo før du begynner, jo bedre er det.

"Jo, flere ganger mann har gått den samme stien jo større blir sporet."

Tilrettelegg for sunne vaner tidlig. Vet du ikke hva sunne vaner er så følg foreksempel med på bra matblogg.? Snakk med noen som er flinke på kosthold? Få en ernæringsplan? Gå på google? Sjekk helsesiden for matprat? "Barna dine velger ikke selv, du velger for de. Vær sikker på at det er til barnas beste."

Klem fra Maria 

 

7 kommentarer

Helt enig, men det er en balansegang. Ja, sunn mat er viktig. Men det er også viktig å "gi faen" innimellom og la barna få pizza og cola. Livet er ikke bare sunnhet og helse. Det er også glede og gi blaffen holdninger innimellom.

Men du setter fingeren på noe viktig. At man ihvertfall ikke kan skjule seg bak å ikke vite. Informasjon finnes i bøttevis i dagens samfunn.

Kjærlighet er ikke likegyldighet. Det ligger mere kjærlighet i å bry seg og å være streng. Barn merker dette. Å la barna gjøre/spise som de vil er ikke kjærlighet. Det er likegyldighet.

Men som sagt: Også viktig å kunne la humla suse innimellom. Synes nå jeg. Uansett, som vanlig et glimrende innlegg!

tankenemine67: Tusen takk for det;) Viktig å være klar å tydelig. Desverre er det ikke slik at folk er på den sunne siden av helseskalaen og kan skeie ut innimellom, de må over på den siden før de i det hele tatt kan begynne å tenke tanken om å unne seg noe som helst;) Likegyldighet er et meget riktig ord av dagens helsesamfunn! Takk for at du bryr deg og takk for at du følger med;) klem fra meg

madde85: Tusen takk, det var hyggelig;)

Trenger du nytt deksel til din iPhone?

Sjekk ut www.iphone-deksel.no ? alltid billig og alltid gratis frakt!

Deksler fra 29 kr ? marmordeksel til kun 99kr!

Hei

Veldig bra poeng. Jeg er veldig opptatt av hva barna mine spiser . En av tingene jeg gjør er å bruke ferske råvarer ,unngå ferdig produkter på glass og i poser, ha alltid frukt og nøtter på bordet. Prøver også å belønne de med smoothie is. Hvor jeg bare fryser ned smoothie ☺ de blir vant til det de får, får de ikke brus og annet usunt så liker de det ikke så godt heller. Minste man velger sushi fremfor MC D av egen vilje. Det er viktigt å forklare de uansett hvor gamle de er om hvordan det vi spiser påvirker kroppen vår helsemessige og de bryr seg , jeg ser jo hvordan min datter på fire takker nei til usunt mat når hun vet konsekvensen som kan komme av det...

Klem

Romy: Fantastisk flott å høre;) Du gjør alt riktig. Fortsett i samme spor. Klem fra meg

Skriv en ny kommentar