Summer rolls

God søndag folkens! 

Idag vil jeg dele enda en asiatisk inspirert rett med dere. Den består av masse grønnsaker, urter og valgfritt kjøtt. I denne kan du bruke enten storfe, kylling, scampi eller lage den som en vegetarrett med kun grønnsaker. Jeg pleier å variere med grønnsakene fra gang til gang. Her er det bare å prøve seg frem!

 

 

Til mine sommer ruller trenger du: 

♥ Rispapir (dette kjøper du på blant annet Meny)

♥ Valgfritt kjøtt 

♥ Rød, grønn og gul paprika

♥ Gulrøtter 

♥ Sukkererter

♥ Avokado 

♥ Rød chili 

♥ Purre

♥ Spirer

♥ Sitronmelisse 

♥ Koriander 

♥ Søt chilisaus (jeg bruker en sukkerfri saus)

 

 

Start med å skjære alle grønnsakene i tynne strimler. Bruk ostehøvel for å skjære gulrøttene. Skjær deretter kjøttet i strimler og stek i kokosolje og litt teriyakisaus eller soyasaus. Pass på at du ikke steker kjøttet tørt. Dypp rispapiret RASKT ned i litt kaldt vann og legg det deretter på en fjøl. Så legger du først på koriander, sitronmelisse og spirer. Grønnsakene plasserer du på midten slik at det er enkelt å brette rullen. Brett slik du selv syns er lettest. Retten smaker like godt selv om rullen ikke ser pen ut! (øvelse gjør mester). Da rispapiret er meget tynt vil det fort bli "bløtt" , så det gjelder å få brettet rullen raskt. Dryss sesamfrø over de ferdige rullene. Dypp de i søt chilisaus og nyt! 

 



Hvor mange ruller du trenger for å bli mett må du finne ut av selv ved å prøve deg frem. Personlig holder det med to store og fulle ruller for meg.

Denne retten er meget kalorifattig da den inneholder mest grønnsaker. Rispapiret er meget tynt og gir ikke mye kalorier. Rullene er også proppfulle av fiber, vitaminer og mineraler. Denne kan du altså nyte med god samvittighet.

Håper denne spicy retten faller i smak. Ha en fin avslutning på helgen alle sammen! 

- Natalie 

2 kommentarer

Kristin Antiveros

22.11.2015 kl.19:36

Ser nydelig ut! :-) Har laget noe lignende før, men med litt andre ingredienser. Disse fikk jeg lyst å prøve :-)

Maria Erken Høili

23.11.2015 kl.09:54

Kristin Antiveros: Takk! Denne varianten er veldig god, spesielt når du steker kjøttet i kokosolje og litt teriyakisaus ;) - Natalie

Skriv en ny kommentar

hits