hits

Fordelen med avhengighet!

Hei kjære lesere.
Nå unders dere sikkert over hva jeg mener med et slikt utsagn og det skal jeg forklare dere.

Avhengighet er et ord hjernen forbinder med noe  negativt. Avhengighet er kun negativt om det omhandler ting som du som person ikke er tjent med.

Avhengighet er sunt i den forstand at man kan gjøre ting til en del av seg selv. Alt du gjør til daglig kan man kalle rutiner om man vil, eller autopilot. Men er det egentlig det? Vi er avhengige av å gå på jobb for å tjene penger, vi er avhengige av å handle mat i butikken for å fore barna våre, vi er avhengige av å klemme våre nære og kjære for å føle glede.

Ok, da skjønner dere sikkert litt mer. Og være avhengig av noe kan gjøre en hvilken som helst hverdag enklere, Jeg foreksempel er avhengig av trening, jeg er avhengig av sunn mat, jeg er avhengig av å klemme barna mine kjæresten min og fortelle hvor mye jeg elsker de. Jeg er avhengig av å bruke hjernen min og resursene mine. Avhengigheten er en del av meg.Man har alle et behov for avhengighet, uten avhengighet finnes det ingen struktur. Da flyr man jo bare rundt som en hodeløs høne og ikke klare å stadfeste mål eller mening.

Du kan gjøre deg avhengig av positive ting. Studier viser at om man gjør ting gjentatte ganger i en tidsperiode på 21 dager vil kroppen føle avhengighet. Vi alle har ting vi gjerne skulle blitt bedre på, "om jeg bare kunne", tenker man ofte. Men det blir med tanken. "Ja, tanken er god den," men det skjer jo ikke noe?. Det blir som regel bare med tanker. Og tanker er det mange av. Den første trigger man har til endring er nettopp denne, "Ideen om" I realiteten må "Ideen om" realiseres, det må handles for at den skal få betydning for deg som menneske. Når ideen har blitt satt i livet, MÅ den vedlikeholdes. Den må pleies og elskes som et barn. Den må være viktig nok til at du gjør det hver eneste dag. Dagene går og ideen består, i noen tilfeller. Om du klarer å komme deg over knerka, altså dag 21 har du ganske gode odds på at det har blitt en avhengighet.Jeg husker godt tilbake for 3 år siden, der jeg skulle lære meg å klemme, Haha, det høres sikkert korny ut? Men det er faktisk tilfelle. Jeg skulle lære meg å klemme. Jeg var ingen klemmer, synes det var ubehagelig og likte å ha komfortsonen min i fred. Særlig med nye mennesker. Jeg var redd for følelses mennesker, følelses mennesker er utrolig gode på klemming. Shit, det var ubehagelig, jeg skulle klemme alle jeg hadde muligheten til. I førsten var det stivt og kaldt, "de merket det sikkert tenkte jeg,at jeg ikke er en sånn klemmer."Men målet var satt, Jeg skulle fortsette, Jeg merket at jeg tullet mye, tøyset det bort liksom, prøvde og distrahere meg bort fra målet mitt, lage meg unnskyldinger for å ikke klemme. Jeg jeg var bevist på hvorfor jeg prøvde å lure meg unna. Det var ingen alternativ, jeg kulle bli bedre. Litt etter litt løsnet det. Ettersom dagene gikk ble det mer og mer en del av meg, det var ikke ubehagelig lenger, det var gått fra det ubehagelige til det behagelige. Komfortsonen min hadde vokst. Jeg tenkte, er det så lett? er det virkelig så lett og tilegne seg de egenskaper man ønsker seg. Svaret er ja, det er det faktisk, du må bare være sterk nok til å fullføre prosessen. 

 Begynn i det små, du har mange skritt å gå:) i riktig retning. Opp og frem, der vi alle hører hjemme.

 

21 dager folkens.

Lykke til fine mennesker.

Stor klem fra Maria.

 

4 kommentarer

fantastisk flott blogg, skikkelig inspirende man får av å lese denne flinke bloggeren. Ønsker deg en knallbra dag videre, btw så er du velding pen, WOOOW <3 keep up the good work.

Selvprogrammering kaller jeg dette. Og bruker det masse sjøl.

Jeg jobber i hjemmetjenesten. Besøker eldre. Noen ganger kan jeg være litt mismodig før jeg går inn. Det lukter kanskje rart der inne e.l. Men så "omprogrammerer" jeg min egen hjerne. Tvinger meg til å tenke på positive ting med det besøket. For det er det alltid. Og vips, så gleder jeg meg plutselig! :)

Det går som du sier helt fint an å "lure" sin egen hjerne. Så helt enig! Kjempebra innlegg om viktig sak. (Synes forresten du har veldig mange bra innlegg.)

Nicole Touch: Tusen takk;) Det var hyggelig sakt;) En flott dag jeg ønsker til deg også;)

tankenemine67: Takk for det mister , hyggelig at du liker innleggene mine;) Viktig med mindfullness ;) Ha en flott dag. Maria

Skriv en ny kommentar