Wok med eggenudler

Hei og god kveld!

Mange mener de må ty til ferdigmat og kjappe løsninger til middag fordi de ikke har tid til å lage noe fra bunnen. Det de ikke vet er at det er så utrolig mange sunne middagsretter som er raske og enkle å lage. I dag vil jeg derfor tipse dere om wok med eggenudler. Denne retten er en av de raskeste middagene jeg har laget. Den er proppfull av sunt fett, protein, fullkorn, fiber og masse antioksidanter. Da retten inneholder alle de viktigste næringsstoffene er dette et balansert og fullverdig måltid. 

 



Til en porsjon trenger du: 

♥ 1/3 av en pakke med Santa Maria eggenudler/fullkornsnudler (disse kan også lages fra bunnen om man har pastamaskin)

♥ 1 filet av valgfritt kjøtt (Jeg bruker vanligvis storfe eller kylling)

♥ 1 neve cashewnøtter 

♥ 1/3 grønn paprika

♥ 1/3 rød paprika 

♥ 1/3 gul paprika

♥ En liten bit ingefær 

♥ 1 rød chili 

♥ 2 ss soyasaus og/eller teryakisaus (jeg velger varianter med minst mulig tilsatt sukker og salt)

♥ Fersk koriander og sitronmelisse 

♥ Ca 4 cm av en purre

♥ 1 hvitløksfedd

 

 

Start med å skjære kjøttet i strimler og stek i panne på medium varme sammen med finhakket chili, hvitløk og ingefær. Kok opp vann og la nudlene koke i ca 4 min. Samtidig som nudlene koker skjærer du opp grønnsakene og har de oppi pannen med kjøttet. Sil av vannet i nudlene og ha de oppi med resten av ingrediensene. Dryss cashewnøttene over og hell i sausen. Nå skal retten steke på medium varme i max 5 min. Det er viktig at kjøttet ikke blir tørt og at grønnsakene holder seg crispy og gode. Ha retten over på en tallerken og klem over litt sitron. Til slutt drysser du over en liten bunt av fersk koriander og sitronmelisse. 

 

 

Velbekomme! Legg gjerne igjen en kommentar om det er noe spesifikt dere ønsker at jeg skal skrive om. Ha en fin kveld videre!

- Natalie 

 

2 kommentarer

Sofie Caroline Nilsen

18.11.2015 kl.19:08

Så kjempe godt ut :)

Henriette Celin

18.11.2015 kl.19:48

Nam! dette så deilig ut :-D

Skriv en ny kommentar

hits