hits

Fuck my life.

Heisann folkens.Hadde lyst til å lufte litt rundt tema status i dag.

Det har nemlig begynt et nytt program på tv 2 livsstil som heter FML "Fuck my life", der unge snakker om livet sitt, hva det motiveres av og hvordan de oppfatter samfunnet. Meget interessant, synes nå jeg i alle fall.

Gårdsdagens episode handlet om status, hva er status ? Og hvordan oppnår man status? 

Status er etter mitt eget skjønn hvor verdifull du er i forhold til egen person, hvor mye du har mulighet til å gi av deg selv og hjelpe andre opp og frem. Slike mennesker får mange status stjerner i boka av meg. De er verdifulle i samfunnet vårt fordi de løfter andre som trenger litt hjelp i blant. Burde ikke status regnes som en persons egenverdi i samfunns sammenheng?

Hva er status? Det finnes mange typer, du har blant annet:

Sosial status.

Økonomisk status.

Rettstatus.

Statussymboler.

Allerede her blir man jo forvirret:)

 

Men slik programmet og ungdommene svarte var det ulike oppfatninger av ordet:

Status var: eks:

"Hvor pen man var"

"Hvor mange likes du fikk på sosiale medier"

"Hvor gode karakterer du fikk"

"Hvor mange fine dyre ting du hadde"

Er man pen får man enklere jobb, venner, kjæreste og status, folk ser opp til deg og vil være som deg. Det er vel derfor dagens unge har kjempe behov for å gjøre det de kan for å se ut som rollemodellene sine, bruker alle pengene de har på å forandre utseende sitt? Noen ser jo umenneskelige ut pga alle innsprøytningene de foretar.

Jeg har ikke noe imot og pynte på seg selv, jeg har både silikon og løshår og botox fordi jeg trives med det personlig, men synes det er trist at det blir slik at unge føler de MÅ for å komme seg noe vei i livet og oppover status stigen.

Og ja, jeg ser det overalt, folk som brifer med cash for å hevde seg selv, ruser rundt i fancy biler med håp om at den dame skal falle pladask for den overfladiske status virkeligheten. Du får ikke status av å være rik, heller ikke om du har vunnet i lotto. Du er ikke mer verdifull selv om du har mer gryn en andre. Folk ser kanskje opp til deg og tror det er lykken, men jeg vet at de som har mest penger er de som er mest ulykkelige.

Misforstå meg rett, jeg snakker imot meg selv, jeg liker å ha fine ting jeg også, men det er ikke slik at jeg bruker det for å få bedre status i samfunnet. Det er en vesentlig forskjell på det

Om man er av den oppfatning som tror at man for status av å ha flest mulig likes på sosiale medier, så synes jeg i grunn dette er nokså trist også, skal man bassere sin egnverdi på hva andre synes om deg? Dessuten er vel de fleste bilder som blir lagt ut i dag enten overredigerte eller forandret på, du kjenner jo ikke igjen mennesker som du møter på gaten nå til dags om man har sett facebook eller instagram profilen dems. Synes det bare er trist at man ikke kan stå for sin virkelige person.Så har du prestasjonspress status jegeren som alltid må være best, om de ikke er best er de ikke verdt noe. Man blir jo utbrennt i lengden? Du trenger jo ikke alltid å være best? Det finnes noen ting som er viktigere en andre, fokuser på å være den beste av deg selv. Når man lærer seg og selektere viktighetsgraden av oppnåelse så blir livet 100 reiser lettere. Man kan ikke være mester på alle nivå, det er umulig.


Sett pris på de som står rundt deg og støtter deg i det du gjør, de burde få status, de hjelper deg til å bli den beste utgaven av deg selv. Stå støtt i deg selv, ha troen på deg selv, du er også viktig for mange.

Hva tenker dere rundt dette? Hva er status for deg?

Er det riktig at man skal basere stauts på ting? eller eksterne meninger? Hvem er du egentlig da i bunn og grunn? 

Klem fra Maria 

 

 

 

 

 

4 kommentarer

Kjempe flott skrevet, setter ting veldig i perspektiv! Du er strålende Maria :D

Du er fantastisk Maria. Nettopp funnet frem til bloggen din og den skal jeg fortsette å besøke. Stå på.

Hyggelig;) setter pris på at du leser;) tusen takk AM:

Så god du er;) tusen takk Daniel Miller:

Skriv en ny kommentar