hits

For høye forventninger til deg selv? Endre fokus!

Hei alle sammen:)

Jeg synes det er vanvittig gøy med NLP og tankestrukturer, man vokser utrolig mye som menneske av å bli kjent med seg selv. Du får svare på hvorfor og hvordan du er, hva som er typsik deg og hvordan du reagerer og reflekterer.Jeg har et enormt behov for intellektuell stimuli og setter utrolig pris på dype samtaler. Om jeg ikke får stimulert meg selv med samtaler, så er skriving en fantastisk terapiform, jeg trodde faktisk aldri jeg skulle si det, siden jeg er en rastløs sjel som ikke like å sitte stille. Men det funker som bare det.

Den største gaven av alt er at jeg kan dele den med dere, slik at også dere kan bli kjent med dere selv på alle nivå, og endre det dere vil endre og beholde det som er verdt og beholde og bli den beste utgaven av dere selv.

En av de viktige temaene i dagens samfunn er forventningspress, dette finnes i alle segment. Men vår største fiende er våre indre forventninger til oss selv. Det er klart at det kommer eksternt i første omgang , men det er vår egen indre stemme som setter listen. Eks om man legger en list på en høydehopper på 2 meter som aldri har klart å hoppe høyere en 1 meter, vil denne personen alltid rive, for den har ikke kapasitet til å hoppe høyere en 1 meter. Sett realistiske forventninger til deg selv.

Mange har alt forhøye interne krav, krav som ikke engang er realistisk i forhold til personen. Det er viktig å sette seg ned å tenke, hva er det som er viktig for meg? Om man kartlegger det som er det viktigste for deg og legger listen realistisk så vil du ha det mye bedre med deg selv og lage deg en indre ro.Fokusere på få ting som er viktig for deg. Her kan jeg ikke anbefale noe fordi alle er så forskjellige og det som er riktig for meg er ikke nødvendigvis riktig for deg.

Begynne med å tenke over verdiene dine, hva er viktig for meg? så spør deg selv: hvem du er?, hvem vil  du være?,og hvorfor vil du være slik?da får du en del interessante svar. Sorter og legg fokuset ditt der det er viktig. 

Fokus er nøkkelen i mange tilfeller: om man eksempelvis er gravid vil man se alle gravide rundt seg, for fokuset ditt ligger der, når man er ferdig så ser man ikke alle de andre gravide lenger, fordi fokuset har flytte seg. Dette kan man bevisst bruke i alle aspekter av livet, du må bare være bevist på at der du legger fokuset ditt er et sunt og friskt positivt ,fokus og at det hjelper deg og vokse som menneske.

Beskytt deg selv mot negativt fokus. Om du kjenner det er ting som trigger deg til å tenke negativt, vik unna det. Er det en følelse? et bilde?et sted? en tekst? en tilstand? et menneske? Back away, hold deg unna. Du tjener ingen ting på å utsette seg selv for negativ tenkning. Man blir syk av negativ tenkning.

Så da har dere litt og reflektere rundt i dag også, har dere ikke? :) Husk å være ærlig med deg selv:) 
     

 VÅG Å VÆRE 

Våg å være ærlig 
våg å være fri 
våg å føle det du gjør 
si det du vil si. 
Kanskje de som holder munn 
er reddere enn deg? 
Der hvor alt er gått i lås 
må noen åpne vei. 

Våg å være sårbar 
ingen er av stein. 
Våg å vise hvor du står, 
stå på egne bein. 
Sterk er den som ser seg om 
og velger veien selv. 
Kanskje de som gjør deg vondt 
er svakest likevel? 

Våg å være nykter 
Våg å leve nå. 
Syng, om det er det du vil - 
gråt litt om du må. 
Tiden er for kort til flukt, 
bruk den mens du kan. 
Noen trenger alt du er 
og at du er sann! 
~Hans Olav Mørk~

 

Ha en fantastisk og positiv dag. 

Stor klem fra Maria

 

 

 

 

4 kommentarer

Flott innlegg, elsker den "Våg å være" :) kjempe inspirerende!

??Tusen takk ;) hyggelig å høre;) Daniel Miller:

Utrolig bra skrevet,kan du anbefale en NLP bok? Jeg har lest alt sitter i hodet.

Klem

P.s kopiere diktet ditt på statusen min 😊ha en fin søndag

Hei;) jeg vil vel anbefale å ta grunnkurs i NLP om du har mulighet? Det er en fantastisk verdifull reise;) Romy:

Skriv en ny kommentar