hits

Ja ,mat:)

Hei.

Tenkte å dele med dere en fantastisk god Gresskarsuppe oppskrift og protein rundstykker oppskrift.Mange av dere vet det sikkert, men noen er kanskje litt mindre beviste på hvor enkelt det er å lage hjemmelagede supper.

Jeg tyr ALDRI til halvfabrikat :) Jeg må se og kjenne på alt maten jeg lager, ikke bare for meg selv, for barnas skyld.

Vi har en lite definert sykdom i verden og den kalles sukker narkomane. Sukker narkomane finnes overalt og er et resultat av en kosthold med store mengder skjult sukker, Du finnerer det i så og si alt du spiser av ferdigmat,og sukkeravhengighet er mer vanedannende en kokain.

Prosessen sukker har i kroppen er at det går rett i leveren som omdanner dette til Fett, dette fettet legger seg rundt organene i magen og er utrolig farlig og sykdoms fremmede.

OK, nok propaganda, Her er oppskriftene:

Gresskarsuppe:

 • 2 løk
 • 2 hvitløk
 • 5 cm ingefær
 • 1/2 lime
 •  2 ts uretsalt
 • 1/2 ts pepper
 • 2 ss grønnsaksbuljong fra helsekosten/ eller om du koker kraftbein/oksehale/margbein dagen i forveien om du vil ha den ekstra næringsrik.( da trenger du ikke vann i tillegg)
 • 1 mat gresskar ca 1-1,5 kg
 • 1 boks Kesam
 • 2 del soya melk
 • 4 del vann /spe på med mer underveis om det er nødvendig, dette avhenger av størrelse på gresskar og løken.
 • 1 ts muskatnøtt
 •  2 ts gurkemeie

 

 

Oppskrift:

Stek løken lysebrun, sammen med hvitløk og ingefær, spe på med lime.Kok opp vannet  og soyamelk med grønnsaks buljongene(eller ferdig kraft du har laget) Del gresskar i biter og stek det i ca 5-7 min, ha på gurkemeie,muskatnøtt, pepper og urtesalt, putt deretter alt opp i kjelen og la det mellom koke i ca 20 min.Bland deretter alt med stavmikser eller blender.Protein rundstykker 10 stykk

 • 4 egg
 • 4 dl lettkokte havregryn
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ts salt
 • 400 gram cottagechees
 • gresskarkjerner
 • tørkede fiken

Bland alt sammen i en bolle og mix det med mixmaster. Du kan selv velge hva du vil ha inni akkurat som en bolledeig, jeg forslår gresskarkjerner og fiken.

Stekes på brett med matpapir. På 200 garder i 15-20 min avhengig av ovnen.

Fullverdig sunn middag til hele famiien:)Kos dere:)

Klem fra Maria 

 

8 kommentarer

Så deilig det ser ut. Både suppe og rundstykker skal prøves :)

Det å fortelle andre at sukker går rett til leveren og blir omdannet til fett er en veldig grunn og misledende uttalelse. Overskudd av energi er det som hovedsaklig gjør folk tjukkere. Det finnes dokumentasjon på at fruktose blir omdannet direkte til fett, OM kroppen allerede har tilstrekkelig med glukose, men å si at sukker blir til fett blir ikke riktig. Det er synd for de som faktisk kommer hit for å lære, og er uvitende om temaet, å få servert slike utsagn. Sukker i naturlig form kan man spise med god samvittighet. Det er riktig at inntaket av sukker bør reduseres, og særlig sukrose er noe vi bør begrense inntaket av.

Men man må huske at for en person som har behov for energi vil ikke sukkeret i brus og godteri bli til fett, men vil gå til å drive kroppen. Det er kanskje tom energi, altså ingen eller få næringsstoffer, men om man mangler 50g karbo en dag, kan man fint drikke en brus for å dekke dette behovet. Poenget er at dette ikke vil skade oss særlig så lenge det ikke overskrider mer enn kanskje 10-15% av det totale kostholdet.

Når man snakker om å legge på seg, snakker man hovedsaklig om kalorier inn mot kalorier ut. Vi snakker tross alt for mannen på gata her, gjør vi ikke?

Anbefaler deg å se denne filmen: https://www.youtube.com/watch?v=aCUbvOwwfWM Ellers kan du søke på nette legger ved noen linker: http://forskning.no/mat-og-helse-sykdommer/2012/02/skadelig-sukker http://www.klikk.no/kvinneguiden/mat/article884473.ece Jeg står ved mein kommentar, mvh Maria Høili Skeptisk:

Altså, kilder som klikk.no ville blitt glatt oversett, selv på en videregående skole.

Og det står jo til og med i artikkelen du viser til: ''Mens mesteparten av glukosen forbrennes i musklene og i alle kroppens celler, går fruktosen til leveren. Der lagres overskuddet som fett. Det er forbundet med mange negative helseeffekter.''

En person som trenger energi vil ikke ta særlig skade av fruktose, og vil ikke legge på seg fett. Det handler om hvor mye man har behov for. Er man under dagens kaloribehov vil ikke kroppen danne fett. Det er det som er viktig å trekke fram her. Det er ganske grunnleggende biokjemi. Poenget er at folk vil bli misledet av utsagnet ditt. Det er viktig i det minste å forklare prosessen bak, ikke bak skremme folk med at ''alt sukker blir til fett i leveren'', for det blir helt feil. Husk at det er mange med mindre akademisk bakgrunn som gjerne vil lære, og det er viktig å vise til årsakene så folk får muligheten til å forstå hvordan det fungerer, og være skeptiske.

Om man er på underskudd av kalorier drikker man i alle fall ikke brus, det er det dummeste jeg har hørt, da tar man en neve nøtter, avokado eller banan. Hva er du utdannet som siden du er bekjemper av dette?Skeptisk:

Skriv en ny kommentar