hits

Crossfit:)

Hei igjen alle sammen:)Hva er Crossfit?

«Konstant varierte funksjonelle øvelser, utført med høy intensitet» Utholdenhet, arbeidskapasitet, styrke, smidighet, kraft, hurtighet, eksplosivitet, koordinasjon, balanse og presisjon.  Er i krote trekk det som definerer denne sporten.

Crossfit er absolutt noe jeg vil anbefale, det er en sport som dekker de fleste behov både psykisk og fysisk.

Man trenger absolutt ikke være god eller gjennomtrent for å begynne med Crossfit, det fine er at vi har skalering muligheter i alle øvelser. 

Det vil si eks handstand Push ups:

Den øverste er vanskeligst så skaleringen nedover:

  1. Handstand Push- ups (push-ups frittstående eller inntil vegg) Vist på bilde under.
  2. Handstand  1 ab mat ( push-ups inntil vegg med 1 matte under hode)
  3. Handstand 2 ab mat (push-ups inntil vegg med 2 matter under hodet)
  4. Hindu push-ups ( push-ups på alle fire med rompen opp i være og press ned med skuldre, lengre avstand til gulv en vanlig push-ups)
  5.  Push-ups (vanlig push-ups strake bein)
  6. Push ups på knær ( Vanlig push-ups på knær)Så her er det ingen ting og fortvile for alle klarer så lenge man kan skalere, det gøye er at man får vanvittig fort progresjon i Crossfit.

Jeg husk godt først gangen jeg prøvde en time selv i April i år, første økt fikk jeg beskjed om å stå oppover veggen, Herregud,tenkte jeg, dette går jo aldri. Men etter bare 3 forsøk kom jeg meg fint opp og ned, snakk om å gå utenfor komfortsonen:) Det at jeg fikk mestringsfølelse gjorde at jeg ønsket og fortsette, i tillegg til at det er en veldig variert treningsform. Bra for kropp og sinn:)

Så har vi et fantastisk godt miljø på Crossfit Sandvika, der alle hilse på hverandre og heier hverandre hele veien inn i mål....

En annen super positiv ting er at man får utrolig bra fysikk, man former kroppen slik jeg synes det burde være. Folk er for lite flinke til å ta vare på seg selv generelt, det ligger ikke øverst på prioriteringslisten, noe som er meget synd siden menneskekroppen er avhengig av bevegelse for å holde seg frisk på innsiden og utsiden.
Så om du lurer på hvordan du går igang er det bare å gå inn på crossfit sandvika HER og ta en titt;)

Kanskje vi ses på trening?

Klem fra Maria 

 

 

2 kommentarer

For en selvopptatt jåle bukk du er Maria, og du har vel egentlig alltid vært det.

kjenner du meg Line? Selvopptatt jåle bukk er vel den siste definisjon du kan bruke på meg, må bare le av deg, sorry, jeg har laget en motivasjonsblogg så folk skal ha mulighet til å la seg motivere til å komme igang med en sunnere livsstil. Så ser ikke helt hva du antyder, men du kan kanskje forklare deg litt bedre? Line:

Skriv en ny kommentar