hits

Kostholdsplanleggeren

Hei og god søndag!

I dag tenkte jeg å tipse dere om Kostholdsplanleggeren, som er et kostholdsverktøy utviklet av Helsedirektoratet og Mattilsynet. Dette er et verktøy for dere som ønsker å ha en oversikt over hvor mye dere får i dere av de forskjellige næringsstoffene. Her kan du også se hva forskjellige matvarer inneholder. 

  

Du registrerer det du spiser hver dag i en uke, så ser du hvor mye du får i deg i forhold til behovet ditt. Kostholdsplanleggeren regner ut ditt energibehov og sammenligner dette med energiinntaket ditt. Men husk at energibehov er meget individuelt og en lang rekke faktorer påvirker dette, så det behovet som blir regnet ut her er bare et antatt behov.

Dette verktøyet forteller deg hva du får i deg av makro- og mikronæringsstoffer. Den regner ut inntaket av fett, karbohydrater, proteiner, kostfiber, vitaminer og mineraler. Du kan velge hva slags næringsstoffer den skal vise. Energiinntaket ditt blir sammenlignet opp mot de norske anbefalingene for inntak av næringsstoffer.

Personlig syns jeg dette er et utrolig nyttig verktøy. Jeg får en god oversikt over hva jeg bør spise mer og mindre av og jeg får passet på at jeg får i meg tilstrekkelig av vitaminer og mineraler. Hvis du er nysgjerrig på hvor mye du faktisk får i deg av næringsstoffer burde du prøve Kostholdsplanleggeren.

I uken som kommer skal jeg legge ut mer tips til sunne og næringsrike måltider, så følg med! Er det noe spesifikt du ønsker svar på eller tips til er det bare å legge igjen en kommentar. Ha en fin søndagskveld videre!

- Natalie 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar